Onko heinäkuussa fiksua painaa duunia, kun muu Suomi rentoutuu laiturin nokassa? 

Yrittäjinä uskomme siihen, että töitä kannattaa tehdä silloin, kun sille on otollisin hetki – onpa sitten kesä tai talvi. Olemme rakentaneet kolmen vuoden ajan Team TimeOutin tarinaa, ja nyt kasvuhakuinen tekemisemme tuottaa aidosti hedelmää. 

Olemme siis käytännössä kädet savessa kuumimpaan loma-aikaan, eikä kalenteriimme mahdu uusia projekteja juuri nyt. Tätä voi pitää tietoisena valintana, vaikka pitkäjänteinen toimintamme kulminoituu osittain sattumalta juuri keskikesään.

Kun työskentelemme hieman eri rytmissä kuin tyypillisesti on tapana, myös asiakkaamme nauttivat kilpailueduista. Sillä välin kun he lomailevat, me hoidamme vaikkapa rekrytoinnit heidän puolestaan. Näin asiakas saa parhaat tekijät työmarkkinoilta etukenossa. 

Kesän tuotantohuippumme ei onnistuisi ilman kestävän tuottavuuden arvomaailmaa. Pystymme reagoimaan kiireisiin tuotantopiikkeihin, kun muistamme ladata myös omia akkujamme. Ilman riittävää palautumista emme voisi antaa asiakkaille parastamme.

Kun vaihdamme yksityishenkilöinä vapaalle, hellitämme automaattisesti myös yrittäjän roolista. Mielestämme jo viikon tai kahden loma auttaa palautumaan. Tässä omakohtaiset vinkkimme rentoutumiseen:

Suuntaa mökille luonnon rauhaan. Tee spontaanisti juuri sitä, mikä kussakin hetkessä tuntuu hyvältä. Anna itsesi tylsistyä – silloin tiedät, että on taas virtaa mennä eteenpäin.

Lähde Lapin erämaisiin maisemiin vaeltamaan ja kalastamaan. Varaa ruokaa vaikkapa 10 päivän tarpeiksi, mutta älä tee turhan tarkkoja reittisuunnitelmia valmiiksi etukäteen.

Kaiken ydin tulee kuitenkin tässä: loma on elämistä, ei palautumista varten. Niinpä työarjessa pitää olla ympäri vuoden rentouttavia ja palauttavia hetkiä, jotta loma ei vilahda ohi vain työkuormasta toipuen. Suunnitelmallisuus mahdollistaa rennon lomailun.

Milloin sinusta on paras aika heittäytyä kesälomalle? Ja miten sinä rentoudut mieluiten lomallasi? 

#kesäloma #palautuminen #jaksaminen #työhyvinvointi #kestävätuottavuus