Onko yritykselläsi kasvutavoitteita kansainvälisille markkinoille? Me autamme löytämään Pohjoismaista sellaiset tekijät, joiden osaaminen ja profiili sopivat yritykseesi parhaiten.

Suomestaei ole aina tarpeen harpata ensimmäisenä Euroopan isoimmille markkinapaikoille, saati toiselle puolelle maapalloa. Uskomme, että kestävää kasvua kannattaa ryhtyä rakentamaan lähimarkkinoilla. Pelkästään Pohjoismaista löytyy monelle suomalaisyritykselle merkittävää kasvupotentiaalia.

Olemme laajentaneet toiminta-aluettamme Pohjoismaihin, jotta vastaamme asiakasyritystemme tarpeisiin entistä paremmin. Tyypillisesti suomalaisyritys etsii ulkomailta osaajaa tytäryhtiöönsä tai yritys haluaa ulkomailta paikallisen kumppanin, joka voi olla vaikkapa myyntiä tekevä konsultti.

Vaikka Pohjoismaat ovat samankaltaisia keskenään, maiden väliset kulttuurierot saattavat joskus yllättää. Tämä tuo oman lisämausteensa työntekijöiden rekrytointiin Suomen rajojen ulkopuolella. Meillä on kokemusta ja osaamista herättää kansainvälisten osaajien mielenkiinto suomalaisyrityksiä kohtaan.

Luota suomalaiseen rekrytointiosaamiseen ulkomailla

Miksi sitten kannattaa luottaa ennemmin suomalaiseen rekrytointikumppaniin kuin paikalliseen toimijaan? Kohdemaasta riippumatta pyrimme aina etsimään oikeat osaajat oikeaan yritykseen. Näin se onnistuu:

1. Onpa toimintaympäristönä Suomi tai jokin muu Pohjoismaa, määrittelemme aina kanssasi mahdollisimman tarkasti, millaista kandidaattia haetaan. Saat toimia omalla äidinkielelläsi koko prosessin ajan. Hakijakandidaatit kommunikoivat kanssamme englanniksi tai ruotsiksi.

2. Kansainvälisissä rekrytoinneissa korostuu se, että tunnemme yrityksesi kulttuurin ja toimintatavat. Tutustumme yritykseesi perusteellisesti, jotta löydämme sopivat kandidaatit. Me hoidamme puolestasi haasteet, joita voi liittyä Suomen ulkopuolella rekrytointiin.

3. Etsimme yrityksellesi osaajan, jolla on juuri oikeanlaista asiantuntemusta ja sopiva persoona. Kandidaatti voi tehdä Thomas-analyysin ja GIA-kykytestin äidinkielellään, mutta sinä saat tulokset suomeksi. Tulokset ovat vertailukelpoisia Suomen toimipisteesi henkilöstön tulosten kanssa.

4. Olosi voi tuntua yksinäiseltä, jos lähdet ensimmäistä kertaa uuteen maahan ja ryhdyt etsimään uutta rekrykumppania tyhjästä – ja vielä vieraalla kielellä. Yhteistyömme aikana voit luottaa siihen, että kokenut suomalainen kumppani hoitaa rekrytoinnin maaliin myös ulkomailla. 

5. Vaikka rekrymarkkinoilla toimii isoja kansainvälisiä yrityksiä, meille pienuus on etu. Lähestymme mahdollisia työntekijöitä ja kumppaneita aina henkilökohtaisesti ja luomme suoria kontakteja. Tiedät, että me kontaktoimme kandidaatit suoraan ilman välikäsiä.

Panosta kansainvälisessä rekrytoinnissa jatkuvuuteen

Olemme avanneet ensimmäisenä ovet Ruotsin rekrytointimarkkinoilla. Toistaiseksi olemme palvelleet sellaisia yrityksiä, jotka vasta laajentavat toimintaansa Ruotsiin tai joilla on jo pitkä historia naapurimaassamme. Yrityksesi voi olla mitä tahansa tältä väliltä.

Koemme, että osaamisemme ja kokemuksemme rekrytointikumppanina pätee Ruotsin lisäksi yhtä lailla muissa Pohjoismaissa. Kaipaatpa sitten uusia osaajia Norjassa, Tanskassa tai Islannissa, me johdamme rekrytointiprosessin alusta loppuun.

Jatkuvuuden merkitystä ei voi liiaksi painottaa, sillä rekrytoinnissa luottamuksellisen suhteen luominen vaatii aikaa. Perusteellisesti rakennettua ja räätälöityä yhteistyömallia kannattaa siis hyödyntää jatkossa myös ulkomaille suuntautuvassa rekrytoinnissa.

Tähän mennessä olemme onnistuneet löytämään suomalaisyrityksille Pohjoismaista useita johtotason asiantuntijoita, kuten maajohtajan, muutoskonsultin ja myyntipäällikön. Onko sinun yrityksesi seuraava, jolle saamme etsiä kansainvälisen osaajan?

Ota nyt lähimarkkinat haltuun kokeneen rekrytointikumppanin kanssa!